fredag den 24. september 2010

Squashgratin med gulerødder og skinke

Denne gang blev det squashen der måtte stå for skud til en gratin. I godt selskab med gulerødder og skinke. Forholdsvis hurtigt og nemt, selvom Datteren blev lidt utålmodig. Men når man først er hjemme fra arbejde halv syv, så bliver det sent inden aftensmaden står klar. Heldigvis har jeg fri de næste tre dage og skal ikke så meget andet end det jeg selv bestemmer – plus lidt rengøring og vask samt en enkelt ansøgning, der lige skal skrives.



Squashgratin med gulerødder og skinke
(2 personer)
1 lille løg ca. 75 g
100 g skinke (bacon kan også bruges)
150 g squash
150 g gulerødder
50 g revet ost
60 g mel
½ dl olivenolie
3 æg
Salt, peber
Paprika
Herbes De Provence

Tænd ovnen på 180 grader og smør et ildfast fad. Løg hakkes fint, squash og gulerødder rives groft. Alle ingredienser samt halvdelen af osten blandes i en skål og hældes op i fadet. Resten af osten drysses over fadet. Bages 30-35 minutter.

Gratinen blev serveret med de to sidste stykker hjemmebagt madbrød fra fryseren (så der skal nok bages i weekenden) samt dagens salat der bestod af spidskål og rød peberfrugt samt en dressing blandet af olie, balsamicoeddike, sennep og honning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar