mandag den 1. august 2011

Pastafad med frikadeller

Nå, nu skulle det være noget med pasta og gerne noget i fad, så der kunne blive nem mad dagen efter. På et tidspunkt havde jeg printet en opskrift ud på pasta/frikadellegratin fra Tulips hjemmeside og den blev brugt som inspiration. Og ja, frikadellerne jeg brugte var færdiglavede og nej, det var ikke Tulips, men et andet mærke. Jeg må da også indrømme, at en gang hjemmelavede oksekødsboller nok havde smagt af lidt mere. Det blev nu en udmærket ret alligevel, selvom sovsen blev lidt for tynd.

Pastafad med frikadeller – min version
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
1 pakke minifrikadeller
½ bouillonterning
250-300 g pasta efter hvor meget man spiser
olivenolie
1 bdt forårsløg
2 gulerødder
1 dåse flåede tomater
½ l færdiglavet mornaysovs
Herbes de Provence
salt og peber
parmasanost
Pastaen koges efter anvisningen på pakken, gerne 2 minutter mindre. Forårsløgene hakkes og svitses i lidt olie i en gryde. Gulerødderne rives groft og tilsættes sammen med en dåse tomater. Tomatsovsen står og simre mindst 10 minutter, gerne længere. Smages til med en ½ bouillonterning, Herbes de Provence, samt salt og peber. Til sidst tilsættes minifrikadellerne og det hele varmes igennem. Et ildfast fad smøres og halvdelen af tomatsovsen fordels over bunden. Derefter et lag mornaysovs og så et lag pasta. Derefter resten af tomatsovsen, så et lag pasta og til sidst mornaysovs. Inden fadet sættes i ovnen, drysses et lag parmasanost over. Pastafadet bages i ovnen i et kvarter. Og blev selvfølgelig serveret med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar