tirsdag den 17. november 2015

Bønnefritter og grønsagsrøsti med feta

Jeg har flere gange læst om bønnefritter på diverse madblogs. Jeg vil normalt ikke betegne mig som kræsen, men ganske almindelige grønne bønner har aldrig været en af mine favoritter. Så da kassen fra Aarstiderne ankom med en pose grønne bønner, så måtte jeg jo finde ud af, hvad de skulle bruges til. Det blev til bønnefritter og de smagte faktisk rigtig godt. Og i modsætning til pommes fritter, så ligger de ikke så tungt. Men et menneske kan ikke leve af bønner alene, så der blev også lavet grønsagsrøsti med fetaost.
 

Bønnefritter og grønsagsrøsti med feta
Bønnefritter:
grønne bønner - så mange som du har lyst til at spise
olie
salt
Grønsagsrøsti med feta:
(1 person)
75 g kartoffel
75 g gulerødder
50 g porre (eller løg)
½ bdt persille, finthakket
1 æg
salt, peber
olivenolie
40 g fetaost
3 radiser, skyllet og skåret i skiver
Bønnefritter: Bønnerne skylles, vendes i olie og salt og bages ved 190 grader i 30-40 minutter. Hold øje med at de ikke bliver sorte. Når de er sprøde, er de klar til servering. Frosne bønner kan også bruges.

Grønsagsrøsti: Kartofler og gulerødder skrælles og rives groft. Kommes i en skål. Porren hakkes fint og kommes i skålen. Grønsagerne vendes med 1 æg, finthakket persille, salt og peber. På en lille pande varmes noget olivenolie. Grønsagsæggeblandingen kommes på panden og trykkes godt sammen. Steges ved middel varme i ca. 15 minutter. Vendes derefter ved hjælp af at låg og steges færdig ca. 10 minutter på den anden side. Ved serveringen smuldres fetaosten over røstien og de skivede radiser drysses over. Server bønnefritterne til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar