Blomkålsgratin er en gammel kending, som jeg har lavet en del gange gennem årene. Så er det sjovt at finde nye måder at lave den på. Denne opskrift har jeg fundet i
bogen ”Plenty more” af Yotam Ottolenghi. Det er en bog fyldt med masser af gode
vegetariske opskrifter. Og den er på dansk, selvom titlen ikke lyder sådan. Jeg
fulgte nogenlunde opskriften.
Blomkålsgratin med rødløg (min version)
(1 person 2 dage plus lidt til frokost)
225 g blomkål brækket i små buketter
½ rødløg
olivenolie
rosmarin
3 æg
basilikum
60 g fuldkornsspeltmel
1 tsk bagepulver
gurkemeje
60 g groftrevet parmesan
Kog blomkålsbuketterne i letsaltet vand i 15-20 minutter til
de er møre og bløde. Hæld dem i en sigte, så vandet kan løbe fra. Skær nogle
tynde ringe af rødløget foroven og forneden og hak det halve af resten af løget.
Varm lidt olivenolie i en gryde, tilsæt det hakkede løg og rosmarin og steg løgene ved
svag varme til de bliver bløde. Rør ind imellem. Lad løgene køle af. Kom
derefter løgene i en stor skål, tilføj æg og basilikum og pisk grundigt. Tilføj
derefter mel, bagepulver, gurkemeje og parmesan samt salt og peber. Pisk dejen
jævn og vend derefter forsigtigt blomkålsbuketterne i. Smør et ildfast fad med
olie eller smør. Kom gratindejen i det ildfaste fad og fordel løgringene ud
over. Bag gratinen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter. Tag
den ud af ovnen og lad den hvile ca. 20 minutter, så bliver den bedst. Serveres med dagens salat. Egner
sig også fint til pålæg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar