fredag den 13. november 2015

Rodfrugtfad med krydret pølse

Rodfrugter er lig med efterårs- og vintermad. De kan altid bruges i et rodfrugtfad bagt i ovnen - i dagens opskrift har jeg tilføjet et par lækre krydrede pølser, det var de gode fra Bazar slagteren i Bazar Fyn i Odense. Men andre slags pølser kan også bruges. Resultatet bliver dog bedst med godt krydrede pølser, da de giver mest smag.




Rodfrugtfad med pølser
(2 personer)
200 g rodselleri
200 g pastinak
200 g gulerødder
100 g rødløg
olivenolie
100 g ajvar – du kan lave det selv eller købe det færdigt*
lidt friskhakket chili
salt, peber
2 krydrede pølser
Selleri, pastinak og gulerødder skrælles og skæres i grove tern. Løget skæres i tynde både. Lægges i et ildfast fad og vendes med olivenolie, ajvar og chili samt salt og peber. Bages i ovnen ved 180 grader i 40 minutter. Pølserne skæres i skiver og ristes på panden. Når grønsagerne har stået i ovnen ca. en halv time, vendes pølseskiverne i grønsagerne og bager med de sidste 10 minutter. Serveres med dagens salat.

*Der findes mange opskrifter på ajvar på nettet. Den ajvar jeg brugte i denne opskrift, havde jeg selv lavet.  Men opskriften jeg havde brugt var ærlig talt ikke så god, så den er der ingen grund til at give videre.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar