Uhm denne salat er lige noget for mig. Her bliver rødbeder, linser og bulgur piftet op med masser af gode krydderier som ingefær, kardemomme og stjerneanis. En dejlig rustik salat til den mørke tid. Opskriften er fra ”Den store
salatbog” med opskrifter fra Karolines køkken. En rigtig god salatbog med masser af lækre salater.
Kardemommekrydret bulgursalat med rødbeder – min version
(2 personer)
60 g grønne linser
2,5 dl bouillon
90 g bulgur
3 grønne kardemommekapsler
1 stjerneanis
1,5 dl skyr
1,5 spsk appelsinsaft
¾ spsk friskrevet ingefær
salt
olivenolie
200 g skrællede rødbeder eller bolsjebeder i halve skiver
appelsinfileter af 2 appelsiner
fintklippet purløg
peber
Kog linserne i bouillon ved jævn varme og under låg i ca. 4 minutter. Tilsæt bulgur, kardemommekapsler og
stjerneanis og kog yderligere i ca. 10 minutter. Der skal evt. suppleres med
mere væde undervejs. Hæld evt. overskydende vand fra og lade linser og bulgur
køle af. Fjern kardemommekapsler og stjerneanis. Til dressingen røres skyr med appelsinsaft,
ingefær og salt. Lad det stå tildækket i køleskabet mindst 15 minutter. Smag
til. Varm olien på en pande og rist rødbedeskiverne i ca. tre minutter. Drys
med salt. Vend de stegte rødbeder med linser, bulgur, appelsinfileter, purløg
og peber. Server ristet brød til salaten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar