fredag den 6. november 2015

Tomatsuppe med quinoa og grillet grønt

Selvom vejret er gråt, tåget, trist og efterårsagtigt, er det jo ikke specielt koldt lige nu. Men derfor kan man nu godt spise suppe alligevel. Som f.eks. denne dejlige tomatsuppe med lækkert fyld. Opskriften fandt jeg hos Arla. Man kan bruge den færdiglavede tomatsuppe fra Arla eller man kan lave sin egen med en dåse gode økologiske tomater og en god bouillon.

Tomatsuppe med quinoa og grillet grønt
(2 personer)
1 dåse tomater
½ l grønsagsbouillon
Fyld:
1 dl quinoa
2 dl vand
salt
½ squash i tern
½ rød peberfrugt i strimler
½ gul peberfrugt i strimler
½ løg i tynde både
Topping:
50 g salatost
½ dl finthakket persille
1 task fintrevet citronskal fra en usprøjtet  citron

Kom indholdet af en dåse tomater i en gryde sammen med en halv liter bouillon. Lad de to ting koge sammen, mens du laver fyldet klar. Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Lad den koge ved svag varme i 15 minutter. Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af. Opvarm grillpanden godt, så den bliver rigtig varm. Grill løgene i ca. 1 minut, vend dem et par gange. Tag løgene op og grill squash og peberfrugt på samme måde i ca. 3 minutter. Til toppingen moses osten med en gaffel og blandes med persille og citronskal. Blend tomatsuppen og varm den op igen. Anret quinoaen og de grillede grønsager i en dyb tallerken eller skål. Hæld tomatsuppe over og drys med ostetoppingen. Server brød til.

2 kommentarer:

 1. Det ser godt nok lækkert ud! Normalt kaster jeg mig over denne: https://www.knorr.dk/opskrifter/tomatsuppe-med-spicy-koedboller-tortellini
  Men det der, skal da helt klart prøves :-) !

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Det er altid spændende med nye udgaver af gamle favoritopskrifter, synes jeg. Jeg håber, at du få prøvet suppen og at du kan lide den.
   Mvh
   Anne

   Slet