torsdag den 26. november 2015

Salat med rødbeder, quinoa og grønkål

Rødbedesalater er dejlig efterår- og vintermad. Man kan lave salater som tilbehør til kødretter eller grønsagsretter eller man kan lade salaten være hovedretten. I dette tilfælde var dagens salat også en hovedret og den var lige en salat efter min smag. Faktisk sidder jeg og blev helt lækkersulten, mens jeg skriver dette.




Rødbedesalat med quinoa og grønkål
(1 person som hovedret)
150 g rødbeder (ca. fire små)
½ dl quinoa
25 g grønkål
4 dadler
30 g fetaost
Dressing af: olivenolie, hindbæreddike, honning, salt og peber
Pynt: granatæblekerner

Start med at skrælle rødbederne, skær dem i mindre stykker og bag dem i ovnen ved 180 grader i en time og lad dem køle af. Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle af. Hak grønkålen fint. Skær dadlerne i mindre stykker. Pisk dressingen sammen. Vend quinoaen med grønkålen og læg blandingen på en tallerken. Skær rødbederne i mindre tern og læg dem på grønkålen sammen med dadelstykkerne. Hæld dressing over og drys med smuldret fetaost og granatæblekerner. Spis evt. brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar