Rødbedesalater er dejlig efterår- og vintermad. Man kan lave salater
som tilbehør til kødretter eller grønsagsretter eller man kan lade salaten være
hovedretten. I dette tilfælde var dagens salat også en hovedret og den var lige
en salat efter min smag. Faktisk sidder jeg og blev helt lækkersulten, mens jeg
skriver dette.
Rødbedesalat med quinoa og grønkål
(1 person som hovedret)
150 g rødbeder (ca. fire små)
½ dl quinoa
25 g grønkål
4 dadler
30 g fetaost
Dressing af: olivenolie, hindbæreddike, honning, salt og
peber
Pynt: granatæblekerner
Start med at skrælle rødbederne, skær dem i mindre stykker
og bag dem i ovnen ved 180 grader i en time og lad dem køle af. Kog quinoaen
efter anvisningen på pakken og lad den køle af. Hak grønkålen fint. Skær
dadlerne i mindre stykker. Pisk dressingen sammen. Vend quinoaen med grønkålen
og læg blandingen på en tallerken. Skær rødbederne i mindre tern og læg dem på
grønkålen sammen med dadelstykkerne. Hæld dressing over og drys med smuldret
fetaost og granatæblekerner. Spis evt. brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar