mandag den 23. november 2015

Portobellosvampe med fyld af hytteost og forårsløg

Så har jeg igen været så heldig at prøve noget nyt på madfronten. Denne gang drejer det sig om fyldte portobellosvampe. Jeg synes det lød som en rigtig spændende og appetitlig ret, det der med at putte gode ting og sager ned i en portobellosvamp og så bage den i ovnen. Svampe har jo umami-smag og det giver en god fylde til retten. Inspirationen til opskriften kommer fra Madlaboratoriet.





Portobellosvampe med fyld af hytteost og forårsløg (min version)
(2 personer)
4 portobellosvampe
1 æg
150 g hytteost med grillet peberfrugt
3 forårsløg
50 g revet ost
Herbes de Provence
salt, peber
Start med at fjerne stokken og det meste af lamellerne i svampene, men pas på at du ikke går for hårdt til værks, så svampene bliver ødelagt. Svampene lægges i et smurt ildfast fad med hullet opad. Stok og lameller hakkes fint og blandes med hytteost og æg. Forårsløgene hakkes fint og kommes også i æggeblandingen sammen med salt, peber og Herbes de Provence. Fordel æggeblandingen i de fire svampe og sat dem i ovnen ved 200 grader i en halv time. Når halvdelen af tiden er gået, tager du fadet ud, drysses revet ost over svampene og bager dem færdigt. Du kan servere svampene som tilbehør eller som en selvstændig ret med salat og evt. brød til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar