Hvordan har du det med grønne linser? Selv har jeg det
rigtig fint med dem. De har bl.a. den fordel, at de ikke skal stå i blød, før
man kan bruge dem i modsætning til f.eks. kikærter. Og så har de masser af
proteiner, hvilket jo er rigtig godt, når man ikke spiser så meget kød.
En god måde at spise linser på er i salater. Som i denne
lune salat med blomkål, rødløg og mango.
Lun salat med linser, blomkål og mango
(2 personer)
1 dl grønne linser
½ blomkålshoved
1 rødløg
olivenolie
karry
gurkemeje
½-1 mango afhængig af størrelsen
en håndfuld cashewnødder
koriander
dressing:
1-2 spsk peanutbutter
citronsaft
karry
gurkemeje
salt, peber
vand
Start med at skylle blomkålen og del den derefter i små
buketter. Skær rødløget ud i smalle både. Vend blomkålsbuketter og rødløg i en
skål med olie, gurkemeje, karry og lidt salt. Læg derefter løg og blomkål på
bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Kog de grønne linser. De skal helst ikke koge for meget ud,
så giv dem 20-25 minutter. Skær mangoen i tern. Rør dressingen sammen af alle
ingredienser. Rør til det bliver en fin glat dressing.
Vend blomkål og løg med linserne og kom blandingen i et fad.
Hæld lidt dressing over og top med mangotern, cashewnødder og lidt hakket
koriander. Servere resten af dressingen til sammen med godt brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar