søndag den 28. maj 2017

Lun salat med linser, blomkål og mango

Hvordan har du det med grønne linser? Selv har jeg det rigtig fint med dem. De har bl.a. den fordel, at de ikke skal stå i blød, før man kan bruge dem i modsætning til f.eks. kikærter. Og så har de masser af proteiner, hvilket jo er rigtig godt, når man ikke spiser så meget kød.

En god måde at spise linser på er i salater. Som i denne lune salat med blomkål, rødløg og mango.





Lun salat med linser, blomkål og mango
(2 personer)
1 dl grønne linser
½ blomkålshoved
1 rødløg
olivenolie
karry
gurkemeje
½-1 mango afhængig af størrelsen
en håndfuld cashewnødder
koriander
dressing:
1-2 spsk peanutbutter
citronsaft
karry
gurkemeje
salt, peber
vand

Start med at skylle blomkålen og del den derefter i små buketter. Skær rødløget ud i smalle både. Vend blomkålsbuketter og rødløg i en skål med olie, gurkemeje, karry og lidt salt. Læg derefter løg og blomkål på bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Kog de grønne linser. De skal helst ikke koge for meget ud, så giv dem 20-25 minutter. Skær mangoen i tern. Rør dressingen sammen af alle ingredienser. Rør til det bliver en fin glat dressing.

Vend blomkål og løg med linserne og kom blandingen i et fad. Hæld lidt dressing over og top med mangotern, cashewnødder og lidt hakket koriander. Servere resten af dressingen til sammen med godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar