torsdag den 4. maj 2017

Tomater med pak choy og kikærter

Ind imellem får jeg en pak choy i kassen fra Aarstiderne. Den er god til at svitse på panden sammen med andre grønsager. Denne gang fik den selskab af tomater og kikærter, fordi det var det jeg havde på lager. Måske en lidt sjov blanding, som det jo nogle gange bliver, når man bruger sine rester.

Kombinationen endte nu slet ikke med at være så dum, det blev faktisk et dejligt let grønsagsmåltid.
  
Tomater med pak choy og kikærter
(1 person)
250 g friske tomater
olivenolie
½ løg
1 dl bouillon
spidskommen
salt
evt. soltørret tomat
100 g pak choy
100 g kikærter (kogte eller på dåse)
25 g salatost

Tomaterne skylles og kommes i kogende vand. Lad dem koge til de begynder at revne. Hæld tomaterne i en sigte og hæld koldt vand på. Fjern skindet og skær tomaterne ud i små stykker. Hak løget og svits det i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt tomaterne og bouillon og lad det småsimre en halv times tid.  Efter 20 minutter smages tomatsovsen til med spidskommen og salt. Hvis dine tomater har været vintertomater uden så meget smag, kan du evt. tilføje en finthakket soltørret tomat, for at give lidt mere dybde til tomatsmagen. 

Skyl pak choyen. Skær stænglen i mindre stykker og bladene i lidt større stykker.  Kom de hakkede Pak choy-stængler i tomatsovsen og lad dem simre med de sidste 10 minutter. Og kom pak choy-bladene og kikærterne i de sidste fem minutter, så de kan blive varmet igennem.


Ved serveringen drysses  smuldret salatost over. Som tilbehør havde jeg taget en tortillapandekage, som jeg havde skåret ud i trekanter og penslet med lidt olie. Derefter blev de varmet på grillpanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar