Hvor er det dejligt med lidt varme og solskin. Og de nye
friske forårsgrønsager er efterhånden kommet i gang, det er bare dejligt.
Alligevel kan der stadig godt dukke en mere vinteragtig ting
op i kassen fra Aarstiderne. Som f.eks. grønkål. Men på den anden side set –
man kan jo sagtens nyde en god grønkålssalat, også i maj måned.
Så her kommer opskriften på en rigtig dejlig grønkålssalat,
som jeg har fundet på Stinnas blog. Jeg var løbet tør for bulgur, så jeg brugte
speltkerner i stedet. Men ellers fulgte jeg opskriften.
Hvis du ligesom jeg er vild med gode vegetarretter, så kan
jeg varmt anbefale Stinnas side. Hun har mange gode opskrifter.
Grønkålssalat med kerner og tahindressing – min version
(2 personer)
1 dl speltkerner
4 stængler grønkål (ca. 150 g)
½ rødløg
1 dåse kikærter
granatæblekerner
1 avocado
mynte
persille
2 spsk tahin
4 spsk vand
1 spsk citronsaft
¼ task kanel
Salt
1 fed presset hvidløg
ristede solsikkekerner
Kog spelten efter anvisningen på pakken. Skyl
grønkålsbladene og hak dem ret fint. Kom grønkålen i en skål. Hak løget fint og
tilsæt det til salaten sammen med kikærter, finthakket mynte og persille.
Til dressingen røres tahin med vand, citronsaft, hvidløg,
salt og kanel. Vend kerner og dressingen i salaten. Top salaten med
granatæblekerner og avocadotern.
Salaten kan sagtens bruges som tilbehør til dit grillede kød. Eller du kan spise den som hovedret med brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar