torsdag den 25. maj 2017

Skøn salat med spinat, rabarber og blå ostedressing

I denne varme er salater bare sagen (Selvom jeg nu gerne spiser salater hele året). Og nu hvor rabarber er i sæson, skal det selvfølgelig være en salat med rabarber. 

Til opskriften skal man bruge råsyltede rabarber og hvis man ikke lige har sådan nogle på lager, ja så tager det et par dage før man kan få lavet sin salat. Rabarberne skal nemlig stå og trække i lagen et par dage, så bliver de bedst.

Opskriften har jeg fundet i bogen ”SalatTøsen” af Mette Løvbom. Hun har nogle virkelig lækre opskrifter på alle mulige salater. Du kan følge hende på hendes blog Salattøsen.


Man starter altså med at råsylte nogle rabarber og jeg fulgte Mettes opskrift fra bogen.

Råsyltede rabarber:
8 stænlger rabarber
1 dl vand
3 dl rørsukker
3 dl æblecidereddike

Snit rabarberne i små stykker på ca. ½ cm. Læg dem i et skoldet sylteglas. Kom vand, sukker og æblecidereddike i en gryde og varm det i en gryde til sukkeret er opløst. Hæld den varme lage over rabarberne. Lad rabarberne trække et par dage. Det er kun en mindre del af de råsyltede rabarber i denne portion, du skal bruge til salaten. Men så kan du bruge resten til andre salater eller sammen med ost.Spinatsalat med rabarber og blå ost
(1 skål salat som på billedet)
1 bakke spinat
100 g mandler
3-4 spsk råsyltede rabarber
50 g blåskimmelost
3 dl cremefraiche 18%
evt. ½ tsk honing
salt, peber

Til salaten skyller og tørrer du spinaten og kommer den i en skål. Mandlerne hakkes groft og blandes i spinaten sammen med de råsyltede rabarber.

Dressingen laves ved at røre den blå ost ud i cremefraichen til den ikke klumper mere. Smag til med salt og peber og evt. en ½ teskefuld honning. Kom lidt af blåskimmeldressingen på salaten og servere resten til i en skål ved siden af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar