mandag den 1. maj 2017

Sellerifad med quinoa og citron

Hvis du ikke kan lide selleri, og her taler vi både om rodselleri og bladselleri, så kan du nu gøre en af to ting: Enten kan du sige – bvadr – selleri er bare ikke mig og så kan du gå videre til at se på nogle af mine andre opskrifter, som ikke indeholder selleri. Eller du kan tænke – hmm, selleri plejer jeg ikke at være så vild med, men måske skulle jeg give det en chance. Og så overveje at prøve nedenstående opskrift.

Selv synes jeg, at det blev en rigtig god selleriret, hvor sellerismagen ikke blev for dominerende og endte med at gå op i en større enhed af smagsindtryk. Så prøv den, hvis du tør.

Sellerifad med quinoa og citron
(2-3 personer)
½ dl quinoa
30 g smør
1 lille rødløg
4 stilke bladselleri
250 g rodselleri – efter at skrællen er blevet skåret af
1/2 citron
persille
tørret timian
tørret salvie
tørret chili
salt, peber
2 dl bouillon
1 dl fløde
75 g brød
evt. lidt revet parmesan

Start med at koge quinoaen efter anvisningen på pakken. Hak rødløget fint. Skyl bladsellerien og skær dem i tynde stykker. Smelt 20 g smør på panden og svits løg og bladselleri heri ca. 10 minutter.
Imens skæres rodsellerien i små tern og persillen hakkes. Efter 10 minutter tilsættes rodselleri og salt. Lad det hele småsimre 10 minutter mere. Tilsæt derefter bouillon, fløde, timian, salvie, chili, revet citronskal og saft. Lad det simre yderligere 5 minutter.


Smør et ildfast fad og hæld grønsagsblandingen i. Skær brødet ud i små tern og drys dem udover selleriblandingen. Bag fadet i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter til brødet på toppen er blevet sprødt. Tag fadet ud af ovnen og drys evt. lidt revet parmesanost over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar