søndag den 4. februar 2018

Bananasplit-brownie

Dagens kage er næsten mere konfekt end kage. Den er ikke bagt og den indeholder ikke mel eller sukker (kun lidt mørk chokolade og det betragtes jo også som sundt). Umiddelbart hører den til i kategorien: sunde kager.

Sunde kager er en trend og hvem vil ikke gerne kunne spise kage med god samvittighed? Men sundhed kan jo være mange ting. Hvis man mener at sukker og mel er usundt, så er det en sund kage.
Hvis man til gengæld måler sundheden på noget med kalorier, så ved jeg ikke lige, hvor sund kagen er. For der er flere ingredienser i med masser af kalorier.

Uanset om den er sund eller eller ej, så smager den rigtig godt. Og så mætter den rigtig meget, så man spiser ikke nogle kæmpestykker af kagen og det må da være sundt.

Opskriften fandt jeg i kogebogen ”Sundere kager” af Tanja Thara Aakerlund.





Bananasplit-brownie
Kagebund:
100 g mandler
100 g dadler uden sten
20 g kokosolie
¼ tsk fint salt
Toppen:
60 g mandler
50 g kakaopulver
½ vaniljestang
¼ tsk fint salt
120 g dadler uden sten
270 g modne bananer
40 g mørk chokolade
10 g kokosolie

Til kagebunden finthakkes mandlerne i en foodprocessor til de har en konsistens som groft mel. Derefter tilsættes dadler, kokosolie og salt og det hele blendes sammen til en fast konsistens. En lille aflang bageform fores med lidt bagepapir. Mandelmassen presses sammen i bunden til en højde på et par cm. Kagen stilles derefter i køleskabet.

Toppen laves ved at blende alle de tørre ingredienser i en foodprocessor til en grov mel. Så tilføjes dadler som blendes sammen med melet. Derefter blendes bananerne i. Chokoladen smeltes sammen med kokosolie over vandbad og vendes derefter i. Det hele røres godt sammen.

Bananchokolademassen fordeles ovenpå bunden og det hele sættes i køleskabet mindst 3 timer, til det hele er stivnet.

Ved serveringen skæres kagen i små tern. Man kan give lidt flødeskum eller smeltet chokolade til, men jeg synes nu, at det er helt fin med kagen i sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar