Ideen til opskriften har jeg fået hos Københavns Fødevarefællesskab.
Palmekål med gulerødder og hvide bønner (min version)
(1 person)
olivenolie
100 g gulerødder
50 g palmekål
100 g hvide bønner (kogte eller fra dåse)
25 g rødløg
hvidløg
1 dl grønsagsbouillon
skal fra en ½ citron
salt, peber
en håndfuld solsikkekerner
parmesan
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skyl kålen og
snit den fint. Skær rødløget i tynde strimle
og hak hvidløget.
Rist solsikkekernerne på en tør varm pande til de får farve.
Hæld dem i en skål.
Varm olie på panden og rist gulerødderne sammen med de to
slags løg. Læg gulerødder og løg på en tallerken.
Varm bouillonen på panden og tilsæt palmekålen. Lad den
simre et par minutter, tilsæt så gulerødder, løg og hvide bønner samt salt,
peber og citronskal. Varm det hele igennem.
Server kålen med et drys solsikkekerner og lidt revet
parmesan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar