Det er koldt og det er vejr til suppe. Her er en af den slags supper, som er mere fyld end
væde. Udover gode grønsager som broccoli og forårsløg er der bl.a. risnudler i
suppen. Det er faktisk første gang, jeg har brugt risnudler i min madlavning.
Men det passede rigtig godt til suppen, som i hel taget blev ret lækker. Dejlig
mad til en kold vinterdag.
Nudelsuppe med lime og mango
(2 personer)
sesamolie
hvidløg, finthakket
frisk fintrevet ingefær
tørret chili
2-3 stk. forårsløg
2 dl grønsagsbouillon
2 spsk jordnøddesmør
1 spsk soyasauce
2 dl kokosmælk
200 g broccoli
100 g risnudler
en halv mango
agurk
cashewnødder
lime
Skær forårsløgene i små stykker. Del broccolien i små
buketter, skær stokken i små tern.
Varm sesamolien i en gryde. Svits hvidløg, ingefær, chili og
forårsløg i olien et minuts tid. Tilsæt bouillon, jordnøddesmør, soyasauce og kokosmælk og
rør det hele sammen. Tilsæt broccolien og lad det hele koge 8-10 minutter. Smag
til med limesaft.
Imens koges risnudlerne efter anvisningen på pakken.
Ved serveringen kommes en portion risnudler i skålen. Suppen
hældes over og til sidst pyntes med strimler af agurk, tern af mangofrugt og
cashewnødder. Spis eventuelt naanbrød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar