Skal du have noget med lam, f.eks. lammekoteletter,
lammefrikadeller eller lammepølser, så passer denne ret rigtig godt som
tilbehør. Du kan selvfølgelig også spise det som tilbehør til andre slags kød.
Opskriften har jeg set i magasinet Spis Bedre.
Citroncouscous med bagte gulerødder og løg - min version
(tilbehør til 1)
200 g gulerødder
½ rødløg
olivenolie
ras el hanout (nordafrikansk blandingskrydderi)
1 dl couscous
citronsaft
granatæble
50 fetaost (jeg brugte en med krydderurter, men en
almindelig kan også bruges)
Skræl gulerødderne. Del dem 3-4 gange på langs afhængig af
tykkelsen. Skær løget i mindre både. Vend begge dele i olie og ras el hanout.
Bag løg og gulerødder i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Couscousen skal laves lige før serveringen. Hæld 1 dl vand i
en gryde, drys lidt salt og bring det i kog. Tilsæt couscousen, læg låg på og
sluk for varmen. Lad det stå fem minutter. Hæld citronsaft og vend rundt med en
gaffel.
Server coucousen på en tallerken med løg og rodfrugter
ovenpå. Dryp evt. med ekstra citronsaft. Drys granatæblekerner over sammen med
smuldret feta.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar