fredag den 27. marts 2015

Peberfrugtsuppe - dejlig varm suppe med C-vitaminer

Man ved aldrig hvornår...

...den rammer, altså forkølelsen. I et par dage har jeg været ramt af en af de lidt mere trælse med hoste, træthed, let feber og trang til bare at ligge på sofaen med en varm dyne og en kop te. Ikke syg nok til at sove det væk, men for syg til at have overskud og lyst til noget som helst. Heller ikke madlavning.

Så ville det have været godt med en bøtte frossen suppe i fryseren. Det havde jeg desværre ikke, så det blev til lidt brød, ost og røræg. Men hvis jeg havde haft en bøtte suppe, så måtte det godt have været en suppe som den peberfrugtsuppe, I får opskriften på her.


Suppe med peberfrugt, gulerod og chorizo
(1 person plus lille portion til frokost næste dag)
½ løg
olivenolie
200 g rød peber
100 gulerod
hvidløg
Herbes de Provence
salt, peber
4 dl bouillon
30 g flødeost
50 g chorizo
skyr

Løget hakkes. Peberfrugten skæres i tern og det samme gælder for guleroden. Løget svitses i lidt olie til det er klart. Peberfrugttern og gulerodstern tilsættes. Det hele svitser nogle minutter. Så tilsættes hvidløg, Herbs de Provence, salt og peber samt bouillon. Lad det hele koge ca. 15 minutter, til grønsagerne er møre. Imens skæres chorizoen i tern og steges i lidt olie på panden til de bliver sprøde. Blend suppen, varm den op og tilsæt flødeosten. Smag til og server med chorizo og skyr.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar