tirsdag den 3. marts 2015

Små pandekager med broccoli og tomater

Også i dag…
…skulle maden være rimelig blød og nem at gå til, da det er 2. dag efter tandudtrækningen. Men lidt mere at tygge på, skulle der nu være. Åh, jeg savner at spise rigtig mad, man kan tygge på. Ikke kun sådan noget det glider lige så stille ned. Men noget med modstand og struktur, så man kan mærke, at man spiser.

Små pandekager er vel en rimelig blød slags mad, der ikke kræver det helt store tyggeri. Så det blev til pandekager. En broccoli skulle bruges, så det blev til broccolipandekager. Og de blev serveret smurt med flødeost og pyntet med små ovnbagte tomater. Et dejligt måltid, når ens sidste måltider har været skyr, is og grønsagsmos.



 Små pandekager med broccoli og tomater
(9-10 stk)
100 g cherrytomater
olivenolie
tørret basilikum
salt, peber
200 g broccoli
3 æg
2 spsk FiberHusk
flødeost (jeg havde valgt en med tomater og basilikum)
purløg

Cherrytomaterne skæres over og lægges i et ildfast fad med skærefladen opad. Kom lidt olivenolie, basilikum, salt og peber hen over. Bages i ovnen ved 180 grader i en time. Broccolien deles i mindre buketter og evt. stok skæres i mindre stykker. Det hele koges i letsaltet vand ca. 20 minutter, til det er helt mørt. Afdryppes. Broccolien piskes til en grov mos, æggene piskes i sammen med salt og peber. Til sidst piskes to spsk FiberHusk i. Dejen kommes på panden og bages som små tykke pandekager, 3-4 af gangen. Smør et lag flødeost ud over pandekagerne, drys med lidt purløg og slut af med ovnbagte tomater. Mums.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar