tirsdag den 17. marts 2015

Lækker melfri tærte med rodselleri

Hele to rodselleri…
… var der i min sidste kasse fra Aarstiderne. Lidt vel meget, når man kun er en person i husholdningen. Heldigvis er selleri rimelig langtidsholdbar, så der er en vis chance for at få dem brugt inden de bliver for gamle.


Hos Madmor.dk havde jeg set en selleritærte, som jeg kunne tænke mig at prøve af. En af dem uden dejbund. Jeg fulgte opskriften nogenlunde, dog skiftede jeg den røgede mørbrad ud med en gang skiveskåret kalkunbryst (pålæg) som jeg havde liggende. Og så brugte jeg 1 dl skyr og 1 dl hytteost i stedet for 200 g kvark.Tærte med rodselleri
(4 personer)
olivenolie
250 g selleri
½ rødløg
1 spsk rød balsamico
90 g kalkunbryst
3 stk. æg
1 dl skyr
1 dl hytteost
50 g revet ost
1 bdt hakket persille
salt, peber

Skræl og riv sellerien groft. Pil rødløget og hak det fint. Svist selleri og rødløg i olie og tilsæt balsamicoen. Smør en tærteform og fordel grønsagerne heri. Skær kalkunbrystet ud i strimler og læg dem oven på grønsagerne. Pisk æg med krydderier samt skyr og hytteost. Rør den hakkede persille i og fordel æggemassen ud over tærten. Kom revet ost på og bag tærten i ovnen ved 190 grader i 40 minutter.

2 kommentarer:

 1. Hej Anne

  Det ser lækkert ud. Dejligt at finde en opskrift med selleri, som i dag er lidt overset. Måske, fordi den kan være lidt træls at gøre i stand. Håber, den bliver mere udbredt igen, for det er jo en dejlig grønsag.

  mvh
  Inge V.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge,
   Som du skriver er selleri en dejlig grønsag, der kan bruges til rigtig mange ting. Jeg er i hvert fald selv ret glad for at bruge den - både rå, bagt og i forskellige sammenhænge.

   Slet