Hele to rodselleri…
… var der i min sidste kasse fra Aarstiderne. Lidt vel
meget, når man kun er en person i husholdningen. Heldigvis er selleri rimelig
langtidsholdbar, så der er en vis chance for at få dem brugt inden de bliver
for gamle.
Hos Madmor.dk havde jeg set en selleritærte, som jeg kunne
tænke mig at prøve af. En af dem uden dejbund. Jeg fulgte opskriften
nogenlunde, dog skiftede jeg den røgede mørbrad ud med en gang skiveskåret
kalkunbryst (pålæg) som jeg havde liggende. Og så brugte jeg 1 dl skyr og 1 dl
hytteost i stedet for 200 g kvark.
(4 personer)
olivenolie
250 g selleri
½ rødløg
1 spsk rød balsamico
90 g kalkunbryst
3 stk. æg
1 dl skyr
1 dl hytteost
50 g revet ost
1 bdt hakket persille
salt, peber
Skræl og riv sellerien groft. Pil rødløget og hak det fint.
Svist selleri og rødløg i olie og tilsæt balsamicoen. Smør en tærteform og
fordel grønsagerne heri. Skær kalkunbrystet ud i strimler og læg dem oven på
grønsagerne. Pisk æg med krydderier samt skyr og hytteost. Rør den hakkede
persille i og fordel æggemassen ud over tærten. Kom revet ost på og bag tærten
i ovnen ved 190 grader i 40 minutter.
Hej Anne
SvarSletDet ser lækkert ud. Dejligt at finde en opskrift med selleri, som i dag er lidt overset. Måske, fordi den kan være lidt træls at gøre i stand. Håber, den bliver mere udbredt igen, for det er jo en dejlig grønsag.
mvh
Inge V.
Hej Inge,
SletSom du skriver er selleri en dejlig grønsag, der kan bruges til rigtig mange ting. Jeg er i hvert fald selv ret glad for at bruge den - både rå, bagt og i forskellige sammenhænge.