tirsdag den 24. marts 2015

Pølseret med chorizo og rodfrugter

Svensk eller spansk?...

...ja, de fleste af os kender jo nok svensk pølseret. Her kommer en mere spansk udgave med chorizo og rodfrugter. For nu blev vejret jo køligere og mere gråt og så kommer lysten til lækre ting i gryder. Opskriften havde jeg fundet hos Boligliv




Pølseret med chorizo med rodfrugter (min version)
(1 person 2 dage eller 2 personer 1 dag)
250 g kogte kartofler
200 g rodfrugter - jeg brugte gulerødder og rodselleri
100 g chorizopølse
½ løg
1 rød peberfrugt
olivenolie
hvidløg
røget paprika
tørret basilikum
½ dåse tomatpuré
1-2 dl mælk
salt, peber
oliven
lidt friskrevet parmesanost
Gulerødder og selleri skrælles og skæres i tern. Svitses på panden ca. 10 minutter. Tages af panden og sættes til side. Løget skrælles og hakkes groft. Peberfrugten skæres i tern. De kogte kartofler og chorizopølse skæres i tern. Varm olien på panden og svits pølsen i fem minutter. Tilsæt løg, hvidløg, røget paprika og basilikum og steg yderligere et par minutter. Skru ned for varmen. Tilsæt kartofler, gulerødder, selleri, tomatpuré og 1 dl mælk. Lad retten simre i 10 minutter, tilsæt evt. mere mælk. hvis den  koger tør. Smag til med salt og peber. Serveres med parmesanost og oliven.
Note: Dejlig pølsegryde og nok mere efter min smag end den traditionelle svenske pølseret.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar