torsdag den 5. marts 2015

Broccolisuppe med kylling

Det går heldigvis godt...

...efter tandudtrækningen. Og nu må jeg spise rigtig mad igen og drikke kaffe . Noget som jeg værdsætter meget efter nogle dage uden disse små glæder. Dog skal maden stadig tygges i den ene side af munden, hvilket kan være lidt trættende. Så jeg holder mig fortsat fra mad, der skal tygges alt for meget som f.eks. rugbrød og råkost. 


Men en suppe kan gå an og kyllingekød er også ret nemt at få tygget igennem. Så jeg fandt frem til en lækker opskrift på broccolisuppe med kylling hos Superbrugsen.


Broccolisuppe med kylling, basilikum og mandler
(3 personer)
300 g kyllingefilet
400 g broccoli
1 fed hvidløg
1 løg
cayennepeber
6 dl hønsebouillon
1½ dl kokosmælk
1 dl fløde
12 mandler
olivenolie
Salt, peber

Skræl og snit løg og hvidløg fint. Skør kyllingen ud i mindre stykker. Steg løg, hvidløg og kylling i en gryde 3-4 minutter. Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme. Kom cayennepeber, fløde, kokosmælk og bouillon i gryden og lad det simre 10 minutter. Rist mandlerne på en pande og hak dem meget groft. Skær broccolien i stykker og kom dem i suppen. Kog suppen og når broccolien er kogt næste mør, blendes suppen. Smag til med salt og peber. Kyllingestykkerne kommes tilbage i gryden og det hele varmes igennem. Ved serveringen drysses suppen med friskhakket basilikum og hakkede mandler. Server evt. brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar