...altså otto som i risotto eller ottos mere nordiske fætter, kornotto. Der er mange muligheder med de forskellige ottoer, dagens udgave er med perlebyg og græskar. Opskriften fandt jeg oprindeligt hos TV2, men den blev ændret undervejs.
Kornotto med perlebyg og græskar
(1 person)
75 perlebyg
250 g hokkaidogræskar
1 fed hvidløg
olivenolie
citronsaft
½ løg
2½ dl grøntsagsboullon
50 g flødeost med peberfrugt
ovnbagt peberfrugt (kan undlades)
10 g smør
Perlebyggen kommes i en skål med vand og står i blød natten
over. Skær 250 g ud af et hokkaidogræskar. Fjern kerner og pulp fra midten.
Skær græskarret i både og derefter i små tern. Vend græskarternene med
olivenolie, ½ hvidløg, salt, peber og citronsaft. Bag græskarternene i ovnen ved
200 grader i 25-30 minutter. Hak det halve løg fint og sauter det i olie sammen
med resten af hvidløget, også finthakket. Efter et par minutter tilsættes
perlebyggen og det steger endnu et par minutter inden der tilsættes ca.
halvanden dl bouillon. Lad kornottoen småsimre ca. 10-12 minutter. Tilsæt evt. ekstra bouillon,
hvis kornene er ved at koge tørre. Tilsæt derefter resten af græskarrene og lad
det simre ca. 15 minutter til. Rør en gang imellem og tilsæt evt. ekstra
bouillon. Sluk for varmen, lad kornottoen hvile lidt og rør den derefter med
flødeost og ovnbagt peberfrugt, hvis du har det. Rør til sidst smør i og så er
kornottoen klar til servering.
Risotto ser måske ikke så godt ud på billeder, men det smager altså godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar