Så er der suppe på menuen igen. Og det passer jo meget godt til sådan en efterårsagtig dag, der både var grå og fugtig. Denne gang tog jeg udgangspunkt i nogle gulerødder i køleskabet, som lå og kaldte på at blive
brugt. Opskriften er fra bogen: Kirstens Skaarups grønne køkken. Jeg tilpassede
opskriften til de ingredienser jeg havde på lager.
Gulerodssuppe med avocadosalsa
(1 person som hovedmåltid)
250 g gulerødder
100 g porrer
kanel
stdt. koriander
cayennepeber
4 dl grønsagsbouillon
1 dl appelsinsaft
½ avocado
1 tomat
saften af ½ lime
hvidløg
Skær gulerødder i tern og porrer i mindre stykker. Kog dem i
bouillon sammen med krydderier i 20 minutter. Blend suppen og hæld den tilbage
i gryden. Tilsæt appelsinsaft og smag til med salt og peber. Skær avocadoen i
bitte små tern og vend dem straks i limesaft. Skær tomaten i små tern og bland
med avocadotern og presset hvidløg. Smag til med salt og peber. Servere suppen
i en tallerken og top med salsa. Spis evt. brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar