Blomkålsfrikadeller
(12 stk)
400 g blomkål
50 g sojabønner (af den tørrede slags, dvs de skal have
stået i blød og være kogt inden de kan bruges)
1 lille løg
1 æg
1 dl boghvedemel
1 dl havregryn
frisk oregano og salvie, finthakket
salt, peber
olivenolie
Blomkålen deles i mindre stykker og koges i letsaltet vand i
ca. fem minutter. Afdryppes i en sigte. Løget hakkes fint og blandes med
finthakkede krydderurter. Blomkålen køres i en minihakker, til det er fintdelt.
Sojabønnerne hakkes ligeledes, til de er findelt. Blomkål, bønner, løg og
krydderurter røres sammen. Ægget røres i sammen med boghvedemel, havregryn,
salt og peber til en nogenlunde fast fars. Farsen formes til frikadeller og
steges i olivenolie til de bliver gyldne og sprøde. Serveres med dagens salat.
Hej Anne
SvarSletRigtigt. Blomkålsfrikadeller lyder ikke vildt spændende, men de smager sååå godt. Det er en af mine favorit-vegetaropskrifter. Jeg har ikke prøvet at lave dem med havregryn og bønner, som du gør. Det vil jeg prøve næste gang. Det kan jo være, de så smager endnu bedre. Det er i hvert fald rart at prøve nye opskrifter.
Rigtig god weekende til dig.
Inge V.
Hej Inge,
SletHyggeligt at høre fra en blomkålsfrikadelle-fan :-) Jeg håber, at du kan lide min version, ellers er der jo heldigvis så mange andre muligheder. God fornøjelse.