Men nu er der igen tid til at lave og spise god og lækker mad, som jeg enten selv eller andre har fundet på. Retten i dag er min egen opskrift. Jeg havde noget hvidkål der skulle bruges og hvidkål passer jo rigtig godt sammen med bacon, så det var udgangspunktet. Efter at have tænkt lidt frem og tilbage, fik jeg så ideen til nedenstående hvidkålsgratin.
Hvidkålsgratin med bacon og peber
(2 personer)
200 g hvidkål
100 g god bacon
1 stor snackpeber
3 æg
1½ dl skyr
paprika
rosmarin
peber
Skær hvidkålsbladene af stokken. Læg dem i kogende
vand og lad dem koge ca. 4-5 minutter. Tag dem op, hæld koldt vand på og lad dem derefter afdryppe. Tør dem
evt. forsigtigt i et viskestykke. Skær baconen i mindre stykker og steg stykkerne, til
de bliver gyldne. Skyl peberfrugten og skær den ud i lange strimler.
Smør et ildfast fad. Læg et lag hvidkålsblade i bunden.
Fordel peberstrimler og halvdelen af den stegte bacon over. Kom et lag
hvidkålsblade på igen og så endnu en gang peberstrimler og bacon. Slut af med
et lag hvidkål.
Pisk æggene med skyr og krydderier. Hæld æggemassen over og
bag hvidkålsgratinen i ovnen ved 200 grader i 40 minutter. Læg evt. stanniol
over til sidst, hvis overfladen begynder at blive for mørk.
Skær firkanter ud af gratinen og server med salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar