tirsdag den 14. marts 2017

Rød salat med rødkål og rødbeder

Nu må det snart være slut med de vintersalater - ja, sådan er der nok mange af os, der tænker nu. Men de friske nye grønsager er ikke helt kommet endnu og så kan en dejlig farverig vintersalat stadig være på sin plads. Her får du en rød en af slagsen.

Rød salat med rødkål og rødbeder
(1 person som hovedret)
100 g rødbede
salt, peber
olivenolie
½ dl quinoa
100 g rødkål
tranebæreddike (eller en anden frugteddike)
honning
½ æble
en lille håndfuld valnødder
parmesanost

Som basis i denne salat er der brugt quinoa og rødkål. Qunioaen koges efter anvisningen på pakken og derefter skal den køle af. Rødkålen skæres i fine strimler og derefter i mindre stykker. Rødkålsstrimlerne vendes med en dressing af olivenolie, frugteddike, honning, salt og peber. 

Fyldet i salaten består af rødbeder og æbler. Rødbederne skrælles og skæres i både. De vendes i olie, salt og peber og bages i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter afhængig af, hvor meget bid man ønsker. Køles derefter af. Æblet skæres i tern. Quinoa blandes med kål og lægges på en tallerken. De bagte rødbeder skæres i mindre stykker som drysses oven på kålen sammen med tern af æble. 

Toppingen består af grofthakkede valnødder og revet parmesanost der drysses over salaten ved serveringen. Salaten kan også sagtens bruges som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar