Rød salat med rødkål og rødbeder
(1 person som hovedret)
100 g rødbede
salt, peber
olivenolie
½ dl quinoa
100 g rødkål
tranebæreddike (eller en anden frugteddike)
honning
½ æble
en lille håndfuld valnødder
parmesanost
Som basis i denne salat er der brugt quinoa og rødkål.
Qunioaen koges efter anvisningen på pakken og derefter skal den køle af.
Rødkålen skæres i fine strimler og derefter i mindre stykker. Rødkålsstrimlerne
vendes med en dressing af olivenolie, frugteddike, honning, salt og peber.
Fyldet i salaten består af rødbeder og æbler. Rødbederne skrælles og skæres i
både. De vendes i olie, salt og peber og bages i ovnen ved 200 grader i 30-40
minutter afhængig af, hvor meget bid man ønsker. Køles derefter af. Æblet
skæres i tern. Quinoa blandes med kål og lægges på en tallerken. De bagte
rødbeder skæres i mindre stykker som drysses oven på kålen sammen med tern af
æble.
Toppingen består af grofthakkede valnødder og revet parmesanost der
drysses over salaten ved serveringen. Salaten kan også sagtens bruges som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar