torsdag den 9. marts 2017

Vegetarisk shepherds pie

”Shepherds pie” er en god gammel vinterret, som findes i mange variationer. Dog er det næsten altid noget med en sovs med fyld af grønsager og kød i et ildfast fad og så kartoffelmos på toppen.

Her kommer en vegetarisk udgave som jeg har lavet efter denne opskrift, som jeg har fundet hos Kirsten Skaarup Denne udgave er bare en måde at lave det på. Man kan sagtens bruge andre grønsager til saucen, ligesom man kan lave mos med andre rodfrugter end kartofler og selleri. Lad fantasien og rester i køleskabet råde, der er masser af muligheder. 


Vegetarisk shepherds pie – min version
(2 personer)
350 g kartofler
150 rodselleri
25 g smør
salt, peber
1 rødløg
½ løg
olivenolie
150 g champignon
1 spsk citronsaft
1 stor gulerod
½ dåse hakkede flåede tomater
Herbes de Provence
salt, peber
soya
paprikapasta (kan undværes eller brug tomatpuré i stedet)
75 g kidneybeans fra dåse (andre bønner kan også bruges)

Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Sellerien skrælles og skæres i tern. Begge dele koges i ca. en halv time, hvorefter de moses sammen med smør, salt og peber. Så har du kartoffellåget.

Imens kartofler og selleri koges, laves fyldet. Hak det halve løg. Rens champignonerne og skær dem i tern. Svits løgene i olie, til de bliver bløde. Tilsæt champignon og citronsaft og svits 4-5 minutter. Skær guleroden i stænger og derefter i tern. Kom gulerodsternene i gryden. Tilsæt tomater, soya og krydderier og lad det hele småsimre 10-15 minutter. Smag til med yderligere krydderier. Kom bønnerne i og varm det hele igennem.

Hæld sovsen op i et smurt ildfast fad. Kom kartoffel-sellerimosen oven på. Skær rødløget i tynde skiver og pres dem ned i grønsagsmosen. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar