Denne opskrift på en kornotto
fandt jeg i et Gourmet-tillæg til magasinet Mad & Bolig. Og den smagte bare
helt fantastisk. Min version blev godt nok ikke helt den samme som den i
bladet. Bl.a. havde jeg ingen abrikoser - hverken friske eller på dåse. Men
pyt, så brugte jeg bare nogle tørrede abrikoser. Der var også et par andre ændringer
– men min kornotto blev rigtig lækker alligevel.
Kornotto med æbler og ingefær
(2 personer)
olivenolie
100 g speltkerner
1 løg
1 dl æblemost
3 dl hønsebouillon (hvis du vil
lave det til en vegetarret, så brug grønsagsbouillon)
50 g friskrevet parmesan
2-3 tørrede abrikoser
1 lille æble
1 dl finthakket grønkål
1 stor teske fintrevet ingefær
Pil og hakket løget. Varm olien i
en gryde, den skal dog ikke være for varm. Svits speltkernerne nogle minutter, til de får lidt farve. Tilsæt de hakkede løg og svits yderligere et par
minutter. Tilsæt 1½ dl bouillon og lad det koge 5-10 minutter. Tilsæt æblemost
og lad det koge yderlige 5-10 minutter.
Derefter tilsættes resten af bouillonen
efterhånden og det hele koges i alt i ca. 20 minutter. Så tilsættes parmesan og
abrikoser skåret i tern. Lad kornottoensimre yderligere otte minutter. Hak
grønkålen og skær æblet i små tern. Vend begge dele i kornottoen sammen med ingefær.
Varm det hele igennem og smag til.
Kornottoen kan f.eks. serveres til andebryst
eller andet kød. Men du kan også spise den som en grøn ret.
En anden god opskrift på en kornotto er denne med rødkål, bacon og æble
Ingen kommentarer:
Send en kommentar