Så har jeg igen kastet mig ud i at lave mad i min tagine.
Jeg er stadig rimelig usikker på, hvordan det bedst gøres – men øvelser gør jo
som bekendt mester.
Som udgangspunkt brugte jeg en vegetaropskrift med
kartofler, fennikel og kikærter, som jeg havde fundet i Kirsten Skaarups bog:
Vegetarisk køkken - Marokko. Desuden lavede jeg nogle lammekødboller til. Det
kom der faktisk en god ret ud af og opskriften får I nedenstående. Opskriften
kan også laves i en stegeso, en römertopf eller bare i et ildfast fad med låg.
Tagine med fennikel og kartofler samt lammekødboller
(2 personer)
½ rødløg
1 fed hvidløg
olivenolie
1 knivspids safran
1 tsk kanel
200 g kartofler
150 g fennikel (svarer ca. til 1 stk)
1 dl kogte kikærter
25 g rosiner
40 g grønne oliven
3-4 dl grønsagsbouillon
Lammekødboller:
200 g lammefars
1 fed hvidløg, finthakket
1 bdt persille, finthakket
spidskommen
stærk paprika
kanel
salt, peber
Hvis det er en lertøjstagine skal man starte med at sætte
den i blød i koldt vand, så både bund og låg er helt dækket. Lad den stå en halv times tid, så lertøjet kan nå at suge væde.
Skær rødløget i
ringe. Skær hvidløget i meget tynde skiver. Svits rødløget i olie på en pande
og når det er blevet blødt tilsættes hvidløget. Svits i nogle minutter og sæt
løgblandingen til side.
Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Knus safranen i en
morter sammen med lidt salt. Kom 1½-2 dl grønsagsbouillon på panden og rør
safran-saltblandingen i sammen med en teskefuld kanel. Når bouillonen koger
tilføjes kartoffelskiverne. Lad dem koge 10-15 minutter afhængig af tykkelse.
Mens kartoflerne småkoger, skæres fenniklen ud i grove stykker.
Læg kartoffelskiverne i taginen sammen med 1 dl bouillon.
Læg fennikelstykker oven på sammen med kikærter, rosiner og oliven. Sæt taginen
ind i en kold ovn (dette er vigtigt). Sæt temperaturen på 200 g og lad taginen
stå og hygge sig en times tid. Hold øje med, at den ikke koger tør.
Mens taginen står i ovnen laves kødbollerne. Rør lammefarsen
med, finthakket hvidløg og hakket persille. Rør derefter krydderier i. Prøv dig
frem med hvor meget der skal i. Steg evt. en lille smagsprøve i lidt olie. Form
farsen til små kødboller som steger i olie en ti minutters tid. Ca. 10 minutter
før taginen er færdig lægges kødbollerne i oven på grønsagerne og steger med de
sidste 10 minutter. Serveres med couscous.
En gang før har jeg lavet mad i tagine. Det var kylling med grønsager og du kan se opskriften her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar