Endnu en gang måtte jeg
konstatere, at der lå nogle ”spisetrængende” (kan man sige det?) grønsager og
gemte sig i grønsagsskuffen. Der var bl.a. et par kartofler – både en
almindelig og en sød – en rest sorte bønner, en rest selleri og et par lidt kedelig
forårsløg.
Og hvad kan der så komme ud af
det? Ja denne gang blev det til en gang vegetardeller og de blev rigtig gode.
Og serveret sammen med en salat lavet med rød spidskål og andet godt blev det til et skønt måltid.
Vegetardeller med kartofler og
bønner
(9 stk – 2 personer)
300 g rodfrugter (almindelig
kartoffel, sød kartoffel og rodselleri)
100 g sorte bønner fra dåse
2 stk. forårsløg
salt, peber
ca. 1 dl rugmel
olivenolie
Skræl rodfrugterne, skær dem i
grove tern og kog dem i ca. 30 minutter. Imens hakkes forårsløget fint. Når
rodfrugterne er kogt, moses de sammen med de sorte bønner. Rør derefter
forårsløg og krydderier i. Til sidst røres rugmel i, til mosen får en rimelig
fast konsistens.
Varm olien på panden og form
frikadeller af mosen. Steg dem i olien 5-10 minutter til de bliver gyldne og
sprøde. Serveres med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar