Så fik jeg lige lyst til en god curry. Det kommer over mig en gang imellem. Mon der er andre, som har det på samme måde? Jeg
har før lavet curry i forskellige udgaver, der er links til et par opskrifter længere nede på siden. Det er jo masser af muligheder, så
det er bare at finde en der passer dig lige den dag.
Denne udgave med aubergine, broccoli, cashewnødder og
tomater blev jeg inspireret til efter at have set en opskrift hos Kirsten
Skaarup. Opskriften blev tilpasset, hvad jeg nu havde på lager og det kom der
en fin ret ud af.
Curry med
aubergine, tomater, broccoli pg cashewnødder (min version)
(2
personer)
1-2 fed hvidløg
chiliolie
olivenolie
spidskommen
stødt koriander
gurkemeje
kanel
peber
300 g aubergine
1-2 dl vand eller bouillon
40 g cashewnødder
125 g blommetomater
100 g broccoli
citronsaft
1½ dl yohurt
salt, agavesirup
frisk koriander eller mynte
Hak hvidløget fint og skær auberginen i tern. Varm olien og
kom spidskommen, gurkemeje og koriander i. Tilsæt det finthakkede hvidløg og
lad det svitse ved moderat varme et par minutter. Tilsæt kanel og peber og
svits et par minutter til.
Kom auberginetern i og lad dem svitse 4-5 minutter. Tilsæt
vand eller bouillon, start med 1 dl. Hak cashewnødderne og del tomaterne i to.
Tilsæt begge dele til gryden. Læg låg på og lad curryen småsimre ca. 10
minutter. Tilsæt mere vand eller bouillon, hvis den er ved at koge tør.
Del broccolien i små buketter og tilsæt dem sammen med
citronsaft og yoghurt. Lad curryen simre endnu 4-5 minutter og smag til med
sal, sirup og citronsaft.
Drys koriander over curryen og server den sammen med kogte
ris.
Her er to andre opskrifter på curry:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar