tirsdag den 21. marts 2017

Kartoffelgryde med rodfrugter

Kartoffelgryde med rodfrugter lyder måske ikke særlig spændende. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg nu også ved at være lidt træt af rodfrugter. Men vejret kan stadig være koldt og rodfrugterne er stadig i sæson. Og det viste sig faktisk at den gryderet blev rigtig god, så den kan godt anbefales til en dag med kold blæst eller regn i stride strømme (eller endnu værre - haglvejr).
Kartoffelgryde med rodfrugter
(2 personer)
300 g kartofler
200 g pastinak
200 g persillerødder (andre slags rodfrugter kan også bruges)
1 lille løg (eller et stort løg og ingen porre)
1 stk porre
olivenolie
4-5 dl bouillon
3 stk soltørrede tomater
1-2 spsk øleddike
salt, peber
frisk timian
30 g blåskimmelost
en håndfuld grofthakkede hasselnødder
Start med at skrælle rodfrugterne. Skær kartofler og pastinak i tern og gulerødderne i skiver. Hak løget og skær porren i mindre stykker. Svits porre og løg i lidt olie, til de bliver bløde. Tilsæt tern af kartofler og rodfrugter og lad dem svitse lidt med. Tilsæt bouillon. Du skal ikke bruge mere, end det nogenlunde dækker grønsagerne. Lad grønsagerne småsimre i bouillonen i ca. en halv time.
Så skal der tilsættes noget smag. Nogle soltørrede tomater hakkes fint og vendes i sammen med øleddike. Den friske timian hakkes og halvdelen ad den blå ost smuldres og begge dele tilsættes. Lad det hele koge 10 minutter til. Smag til med salt og peber. Ved serveringen drysses med hakkede nødder og smuldret ost. Serveres med brød og/eller salat.

Note: Det blev faktisk en ganske dejlig vintergrønsagsret.Det er vigtigt at smage den godt til, så den ikke bliver for kedelig. Kartoflerne vil koge ud, men det skal helst ikke blive til mos, så vær lidt forsigtig når du rører rundt. Kan også bruges som tilbehør til kød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar