Uha, det er koldt derude i dag. Lige vejr til en gang dejlig varm suppe. Jeg har før lavet gulerodssuppe, men det er første gang, at jeg har lavet en gulerodssuppe med linser i. Linserne gjorde suppen mættende og tyk, dejligt.
Opskriften fandt jeg hos Sæson.
Gulerodssuppe med røde linser og krydderier (min version)
(2 personer)
1 løg
olivenolie
300 g gulerødder – skrællet og skåret i mindre stykker
100 g røde linser
revet frisk ingefær
korianderfrø
spidskommen
8 dl bouillon
Topping:
kvark
frisk mynte eller koriander
pitabrød
olivenolie
Hak løget. Svits derefter løgene i olie, til de bliver klare.
Tilsæt gulerødder, linser og ingefær og lad det hele svitse med et par minutter.
Tilsæt bouillon og krydderier og lad det hele småsimre ca. en halv time. Blend
suppen og smag den til med salt og peber samt eventuelt mere krydderi. Er
suppen blevet for tyk tilsættes mere bouillon.
Til topping røres kvarken med hakket mynte eller koriander.
Pitabrødene skæres over, pensles med olie og drysses med lidt salt. Bages i
ovnen til brødet bliver sprødt. Del derefter brødet i mindre stykker. Server suppen med klatter af kvark og drys brødstykker over.
Hvis du ikke har lyst til linser i din gulerodssuppe, så prøv i stedet Krydret gulerodssuppe med avocadosalsa
Ingen kommentarer:
Send en kommentar