lørdag den 27. november 2010

Gjern Bakker

De sidste dage har vejret ikke ligefrem egnet sig til vandreture som sådan. Man bliver i hvert fald hurtigt træt af at gå i høj sne. Men heldigvis nåede Den Glade Murer og jeg nogle ture i starten af måneden. Vi besøgte flere gange et ret spændende naturområde som hedder Gjern Bakker og det ligger mellem Silkeborg og Hammel.

Det er et område med mange høje spændende bakker, hvorfra man har mulighed for at få en helt fantastisk udsigt. Prøv f.eks. den lyngklædte kegleformede Store Troldhøj (75 m) hvorfra der er udsigt over bakkerne, Sminge Sø og Gudenåens enge. Eller Randershøj i Overholdt Plantage(100 m), som har fået sit navn, fordi det siges, at man engang kunne se helt til Randers. Også Viborg Domkirke skulle det være muligt at se i klart vejr. Vi har været oppe på højen et par gange, men endnu er det ikke lykkedes os at få et glimt hverken af Randers eller af Viborg Domkirke.

Der er op til flere muligheder for spændende ruter i de plantager der ligger i området og der er også mulighed for at gå en tur på ”Banestien”, som er en del af den nedlagte jernbanestrækning mellem Silkeborg og Langå. Ved parkeringspladserne er der borde og bænke, hvor man har mulighed for at spise sin medbragte madpakke.
Spændende sti i bakkerne
Et troldetræ på troldhøj
Udsigten fra Troldhøj
Gjern Å
Kan I se dyret i skrænten?

Man kan se mere om området her

2 kommentarer:

  1. Ej, hvor er det smukt, der tror jeg da at vi skal op og så ture engang. Vi plejer at tage en Bed & Breakfast hvert forår, for at gå ture et eller andet sted i DK :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe
    Bed & Breakfast er en rigtig god ide, hvis man vil lære et område at kende. Og som du kan se af indlægene på min blog, kan jeg absolut anbefale Øst/Midtjylland som et godt sted at tage hen, hvis man vil ud og gå smukke steder i naturen.
    mvh
    Anne

    SvarSlet