torsdag den 18. november 2010

Stegt flæsk med persillerødder og citron

En gang imellem kan et stykke stegt flæsk være dejligt. Og steges det på en pande uden fedtstof og hælder man det smeltede fedt fra, så er det ikke helt galt for sundheden. Tilføjer man oven i købet en masse grønt, så er det ved at være rigtig godt. Denne gang var flæsket tilbehør til en gang kartoffelmos og en gang persillerødder med citron. Kartoffelmosen var helt almindelig, men persillerødderne med citron var bare mums. De smagte godt lune til flæsket og kartoffelmosen, gav en dejlig friskhed til det sprøde, fede flæsk og løftede smagen for den måske ikke så interessante kartoffelmos. Og resterne smagte dejligt koldt, som en slags salat. Opskriften er fra Aarstiderne.


Stegt flæsk med persillerødder og citron:
(2 personer)
4 skiver stegeflæsk
250 g persillerødder
skal af en halv citron
timian
1 fed hvidløg
1 porre
kartoffelmos efter smag

Flæsket steges på panden til det er gyldent og sprødt. Fedtet hældes fra efterhånden. Persillerødderne skæres i stave eller tern og dampes i en gryde med lidt olie og vand. Revet citronskal tilføres persillerødderne sammen med timian (evt. frisk) og finthakket hvidløg. Porrerne renses og skæres i skiver og dampes sammen med persillerødderne, så det hele er færdigt på samme tid. Der må godt være lidt bid i både porre og persillerødder. Vend rundt i dem, krydr med peber og server til det stegte flæsk og kartoffelmosen.

2 kommentarer:

  1. Uhmm, jeg elsker stegt flæsk! Det skal der være plads til, det er jo ikke noget vi spiser flere gange om ugen - eller om måneden - for den sags skyld :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja,flæsk smager godt. Og man nyder det desto mere, når det ikke er hevrdagskost.

    SvarSlet