Foccacia-boller
(10 stk)
25 g gær
1 dl lunkent vand
1 dl kærnemælk
1 tsk salt
1 dl grahamsmel
1 dl durumhvedemel
ca. 5 dl hvedemel
1 spsk olie til pensling
¼ tsk groft salt og 1 tsk oregano til drys
Gæren smuldres i en skål i det lunkne vand og røres ud. Kærnemælken tilsættes og derefter salt. Grahamsmel og durummel røres i og hvedemelet røres i efterhånden, så meget som dejen nu kan tage. Dejen æltes og lægges i en skål, hvorefter den hæver 20-30 min. Derefter rulles dejen til en pølse, der deles i 10 stykker. Stykkerne formes til boller med en diameter på ca. 10 cm og trykkes lidt flade. De efterhæver ca. 15. minutter. Inden brødene kommes i ovnen pensles de med olie og drysses med groft salt og oregano. Bages ca. 12 minutter ved 220 grader. Og så var der brød til suppen, dejligt.
Uhmm, de ser lækre ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe - De blev også gode. Havde vi boet i nærheden af hinanden, kunne vi have byttet foccacia-boller. Så kunne du have smagt mine og jeg kunne have smagt dine :-)
SvarSlet