onsdag den 24. november 2010

Pasta med grøntragout

Fandt en opskrift hos Sæson for god smag på pasta med rodfrugter. Den kombination havde jeg vidst ikke set før, så den måtte prøves. Rodfrugterne bruges til en grøntragout og det giver en god rustik vintersovs til pastaen. Man behøver ikke nødvendigvis at bruge de rodfrugter, der er nævnt i opskriften, f.eks. valgte jeg at bruge persillerod i stedet for pastinak.


Pasta med grøntragout
(2 personer)
½ halvt løg
1 persillerod eller pastinak
2 mindre gulerødder
100 g rodselleri
½ bakke champignon
olie
timian
1 fed hvidløg
1 dl bouillon
½ dl fløde
1 tsk majsstivelse
1 tsk sennep
Salt, peber

Hak løget groft. Skræl persillerod, selleri og gulerødder og skær dem i grove stykker. Rens champignon, fjern stokken og skær dem i kvarte. Varm olien i en stor gryde og svits løg, rodfrugter og champignon. Tilsæt timian og hvidløg og hæld bouillon ved. Læg låg på gryden og lad grønsagerne simre ved svag varme i 5-10 minutter til de er møre. Pastaen koges imens. Rør fløden med majsstivelse og sennep og hæld det ved grønsagerne. Lad simre 2 minutter, mens der forsigtigt røres rundt. Mangler man kød i retten vil lidt stegt bacon drysset over passe fint. Og en gang frisk persille havde også været godt, uanset om man spiser retten med eller uden kød. Retten blev serveret med lidt blandet salat og revet ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar