fredag den 19. november 2010

Laks i skinkesvøb

Nogle retter kan jeg blive i godt humør af bare ved at se på dem. Det gælder den ret med ovnbagt laks og grønsager i dejlige farver – røde og gule peberfrugter og grønne squash. Opskriften er fra Magasinet Mad, nr. 9 2010.


Laks i skinkesvøb med grønsager:
(2 personer)
2 stykker laks a 100 g
4 skiver tørret skinke (ifølge opskriften skal der bruges bacon, men jeg havde mere lyst til skinke)
olivenolie
salt, peber
1 rødløg
½ gul peberfrugt
½ rød peberfrugt
½ squash
2 dl surmælksprodukt – denne gang brugte jeg kvark blandet med A38
frisk persille eller basilikum
½ citron
salt og peber

Tænd ovnen på 220 grader. Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Skyl squashen og skær den i skiver, der evt. halveres. Læg grønsagerne i bunden af et smurt ovnfast fad. Svøb 2 skiver skinke om laksestykkerne og læg dem oven i grønsagerne i fadet. Dryp olivenolie over og slut med salt og peber. Fadet sættes i ovnen ca. 15 minutter. Imens laves dressingen: Surmælksproduktet blandes med hakket persille eller basilikum og fintrevet citronskal, smages til med salt og peber. At bruge citronskal i stedet for citronsaft giver meget mere smag til dressingen.

Som tilbehør fik vi brød og en salat lavet af iceberg, appelsin, fennikel og granatæblekerner.

2 kommentarer:

  1. Uhm, lækker laks :-) Salaten lyder også som lige noget for mig.

    SvarSlet
  2. Laks er dejligt. Og salaten var også god. Jeg kan godt lide enkle salater, hvor der ikke skal alt for mange ingredienser i.

    SvarSlet