Grønsagspatéer bagt i vandbad i ovnen…
…er altså ikke lige min stærke side. De bliver i hvert fald
ikke fine og faste og til at skære flotte skiver af. Men jeg tilgav nu
alligevel dagens blomkålspaté, for den smagte rigtig godt. Så pyt med, at den
var lidt løs i det. Selv Datteren syntes, at den smagte godt. Jeg brugte en
gammel opskrift klippet ud af et ugeblad og byggede videre på den.
Sådan så den ud oppefra
Blomkålspaté med gulerødder og hvidløgsost
(4 personer eller 2 personer 2 dage – eller til madpakker)
½ bouillonterning
1 bdt. purløg
2 æg
1 tsk citronsaft
muskatnød
salt, peber
Blomkålen plukkes i buketter, noget af stokken kan også
tages med. Det hele koges ti minutter i bouillon og afdryppes derefter.
Gulerødderne skrælles og skæres i tern, hvorefter de skal have et opkog i
letsaltet vand. Blomkål, hvidløgsost og smeltet smør kommes i blenderen og
blendes sammen til en jævn masse. Hældes i en skål, hvor blomkålsmassen røres
med gulerodstern, æg, fintklippet purløg og citronsaft samt krydderier. Massen
fyldes i en velsmurt form, der dækkes med alufolie. Sættes i kogende vandbad i
ovnen (lidt under midten) og bages ved 175 grader i en time. Måske ville den
være blevet mere fast i konsistensen, hvis den havde bagt lidt længere tid.
Prøv dig evt. frem. Jeg serverede dagens salat til sammen med lidt fluté.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar