Når Datteren ikke er hjemme…
…så er retter med fisk ofte på menuen. Denne gang blev det
til en dejlig frisk pastaret med citron, ærter og fisk. Den oprindelig opskrift
er med tun, jeg prøvede den her med laks.
Citronpasta med laks (eller tun)
(1 person)
fintrevet citronskal efter smag
citronsaft efter smag
1 stor teskefuld mayonnaise
salt, peber
grofthakket ramsløg (persille, dild eller purløg kan også
bruges)
Ærterne kommes i en gryde kogende letsaltet vand og koger
fem minutter. Afdryppes og afkøles. Laksen skæres ud i små bidder og kommes i
en skål. Skyr, mayonnaise, citronskal- og saft, ramsløg, salt og peber blandes
sammen og til sidst røres ærterne i. Pastaen koges efter anvisningen på posen.
Ved serveringen anrettes pastaen på tallerkenen med fisken ovenpå og øverst den
kolde citronærtesovs. Serveres med dagens salat og evt. brød.
Note: Jeg har før lavet denne enkle og lækre pastaret med
tun. Denne gang skulle jeg prøve med nogle Middelhavsmarinerede laksestrimler,
jeg havde købt. Men det var ingen succes. Man skulle tro, at laksen faktisk var
blevet marineret i Middelhavet. Den var så salt, at laksesmagen næsten ikke
kunne trænge igennem og krydderier fra Middelhavsområdet smagte den i hvert
fald slet ikke af. Det bliver helt sikker sidste gang, jeg køber det produkt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar