mandag den 30. april 2012

Kartoffelfad med pølse, æg og ost


Højer Pølser har lavet en pølse med navnet Siciliana…

…og sådan en havde jeg fået købt. Jeg troede egentlig den var lidt mere stærk, nærmest i stil med chorizo. Det var den ikke, men den havde en god kødsmag, så den smagte godt alligevel. Jeg brugte den i et kartoffelfad med æg og ost.


 Kartoffelfad med pølse, æg og ost
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
500 g kartofler
oliemargarine
1 bdt forårsløg
Pommes Frites Salt
160 g Siciliana natur – eller en anden god pølse
6 æg
2 dl mælk
2 spsk mel
75 g revet ost
en rest Danablu
Kartoflerne koges næsten møre, skæres ud i tern og så kan man evt. stege dem lidt på en pande, så de får farve inden man kommer dem ned i et smurt ildfast fad. Drysses med salt og peber samt Pommes Frites Salt (fra Mariager) eller andet krydderi, som man nu synes. Forårsløgene skæres ud i små stykker og blandes med kartoflerne sammen med pølsen, som skæres i skiver. Halvdelen af osten blandes med kartofler og pølse i fadet. Æggene piskes med mælk og mel og hældes over kartofler og pølse. Resten af osten kommes på samt et drys af Danablu. Bages ved 180 grader i 45 minutter. Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar