Den Glade Murer og jeg har lige været på en lille miniferie
på Holstebro-egnen. Her besøgte vi bl.a. museet på Hjerl Hede (kommer der mere
om i et andet indlæg) og gik rundt om Stubbegård Sø (kommer der også mere om i
et andet indlæg). Dette indlæg skal handle om de to middage vi indtog på
henholdsvis Sevel kro og Borbjerg Mølle kro
Ølben på Sevel Kro
På Sevel Kro valgte vi Ølben, som er en gammel kendt egnsret
helt tilbage fra 1700-tallet. Den består af revelsben, der efter at have ligget
i saltlage et døgn, koges med krydderurter i bouillon og porter. Når suppen har
stået i tre dage, tages revelsbenene op, ristes og serveres med vestjysk
grønlangkål. Benene var lækre, sprøde og med masser af god smag. Grønlangkålen
var også rigtig god, mild og blød. Som tilbehør fik vi desuden små lækre
brunkartofler, hjemmebagt rugbrød, hjemmelavet sennep (meget lækkert) og
hjemmesyltede rødbeder, der virkelig smagte af rødbeder og ikke af eddike. Så
det var et rigtig dejligt og meget mættende måltid.
Bisonsteak med tilbehør
Pistaciebombe
Sæsonmenu på Borbjerg Mølle Kro
På Borbjerg Mølle Kro valgte vi en hovedret og en dessert
fra sæsonmenuen. Hovedretten var en lækker bisonsteak (fra den lokale
bisonflok!), dertil kartoffelterrine (kartoflerne kunne godt have tålt lidt
længere tid i ovnen efter min smag), bagte cherrytomater, friske asparges med
parmaskinke (altid godt) en halv gulerod, friturestegt rucola samt en meget lækker sovs. Til dessert
fik vi en Pistaciebombe med mintchokoladeis. Om den er der kun at sige: mums!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar