Der har været lidt stille på bloggen de sidste dage…
…men det bliver der rådet bod på nu. Jeg har haft fødselsdag
i påsken og derfor er der gået en del tid med at forberede de forskellige
retter til fødselsdagsmiddagen, som blev serveret ved totiden fredag
eftermiddag i mine forældres sommerhus ved Hvidbjerg (mellem Fredericia og
Vejle). Gæsterne bestod af den nærmeste familie og menuen stod på vegetarmad –
inspireret af udsendelserne fra River Cottage om vegetarmad. Jeg serverede
bl.a. små tærter med tomat og gedeost, en Pizza Bianca, fyldte peberfrugter og
to slags salat. I dag får I opskrifterne på minitærter og pizza, de øvrige
opskrifter følger de næste dage.
Minitærter med gedeost og tomater – min version
(12 stk)
olivenolie
1 rulle færdig butterdej
rosmarin
salt, peber
Tænd ovnen på 180 grader. Smør en muffinsform godt med olie.
Butterdejen rulles ud og udstikkes i 12 cirkler, der passer til hullerne i
muffinsformen. Fordel forsigtigt dejcirklerne i hullerne i formen. Den
resterende dej rullede jeg ud til lange strimler og kom rundt i kanten af hvert
hul, så hver tærte fik en lidt højere kant. Tomaterne skæres i kvarte og
gedeosten i mindre stykker. Halvdelen af osten fordeles i bunden af hver tærte.
Derefter tomater med et drys rosmarin og så afsluttes med ost. Dryp lidt
olivenolie på hvert tærte og krydr med salt og peber. Bages i 35-40 minutter
til de er gyldne og sprøde.
Pizza Bianca – min version
(1 stor pizza)
2½ dl lunkent vand
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
ca. 250 g
hvedemel
200-300 g
kartoffel
8 spsk cremefraiche
oliven
salt, peber
frisk basilikum
oliven
Pizzadejen skal laves i god tid. Man kan også bruge en
færdiglavet pizzadej. Udrør gæren i det lunkne vand. Rør olie og salt i og
tilsæt melet lidt efter lidt. Dejen æltes godt, gerne 5-10 minutter hvis man
har tid, til den er blank og smidig. Læg dejen i en oliesmurt skål og sæt den
til hævning et varmt sted i 1½-2 timer. Man kan evt. lave dejen dagen før at den
skal bruges. Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Inden
kartoffelskiverne skal bruges på pizzaen, kan man evt. give dem et par
minutters opkog, så de bliver hurtigere møre. Sæt ovnen på 200 grader. Efter
hævning rulles pizzadejen ud og der smøres et lag cremefraiche ud over dejen og
man drysser med peber. Herpå lægges kartoffelskiverne i et pænt lag. Riv
Vesterhavsost over og fordel bagefter Danablu i små klatter. Pizzaen skal bages
i ovnen i 15-20 minutter, indtil kartoffelskiverne er møre. Pynt med basilikum
og oliven ved serveringen.
Note: Opskriften på minitærter med gedeost er fra den lille
ostebog ”Fransk Fast Food” som fulgte med Magasinet Liv april 2012. Og ideen
til denne udgave af en Pizza Bianca har jeg bl.a. fra en opskrift på www.viskalspise.dk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar