Lækre små mini tortillas med mulighed for variation
Denne uges grønne ret blev nogle mini tortillas med
kartofler, en opskrift jeg havde fundet i Samvirke. Du kan også se opskriften
her. Jeg lavede dog min egen udgave, eller retter udgaver, da jeg
faktisk lavede to forskellige slags. Udgangspunktet var æg og kartofler, som i
ovennævnte opskrift. Derudover kom jeg purløg og revet ost i den ene slags og
soltørrede tomater og frisk basilikum samt revet parmesanost i den anden.
Mini tortillas med kartofler – min version
(8 stk)
olivenolie
5 æg
salt, peber
purløg
frisk basilikum
et par finthakkede soltørrede tomater i olie
fintrevet parmesanost
Kartoflerne skrælles, skæres i tern og steges i olivenolie
på en pande til de bliver gyldne og møre, ca. 20-25 minutter. Krydres undervejs
med salt og peber. 8 store papirmuffinsforme smøres med lidt olie. Når
kartoflerne er færdige fordeles de i muffinsformene. I de fire kommes desuden
fintklippet purløg og i de andre fire fintklippet basilikum samt finthakket
soltørret tomat. Æggemassen fordeles derefter i alle otte forme. På purløgsudgaven drysses revet ost, på de andre parmasanost.
Derefter bages de i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
Serveres med dagens salat og evt. brød.
Note: Lækre små tortilla-muffins. Men det er selvfølgelig
ikke så miljøvenligt at bruge papirforme, som Datteren meget rigtig påpegede.
Så hvis man har genbrugsforme i metal eller silikone, er det selvfølgelig bedst
at bruge dem. Hvis du ikke kan undvære kød, så tilføj f.eks. skinke eller
chorizo.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar