Eksperimenterede mig frem til disse mexicansk inspirerede
rösti
Måske har rösti og mexicansk mad ikke så meget med
hinanden at gøre. Men det har det nu, i hvert fald i min madlavning. For jeg
fik lavet rösti med mexicansk smag efter nedenstående opskrift og de blev
serveret med guacamole til. Og det sidste var næsten der vigtigste, for både
Datteren og jeg elsker guacamole :-)
Mexicanske rösti med guacamole
(2 personer plus lidt ekstra til madpakken)
2 forårsløg
rød chili – hvor meget der skal i afhænger af hvor stærke de
er
hvidløg
spidskommen
salt, peber
3 spsk mel
2 æg
Riv kartoflerne groft og tør dem godt, f.eks. i et gammelt
viskestykke. Kom de revne kartofler i en skål sammen med finthakket forårsløg,
finthakket chili og finthakket hvidløg. Vend det hele godt med æg og mel samt
krydderier. Form kartoffelkager af massen, hvor mange man får ud af det
afhænger af størrelse og tykkelse. Jeg fik lavet 8 stk. Bag dem i ovnen ved 225
grader i 15 minutter. Vend dem og drys med revet ost, hvorefter de skal have
endnu 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Udover dagens salat fik vi
som sagt også guacamole samt salsa til. Jeg havde selv lavet guacamolen, men salsaen var på glas denne gang.
Note: Röstierne blev dejlige sprøde og de smagte også godt -
men de måtte gerne have smagt af mere. Måske prøver jeg at komme et brev
mexicansk krydderi i næste gang.
Mums Anne, hvor ser det godt ud. De må prøves :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe