torsdag den 29. marts 2012

Broccolitærte med hamburgerryg


Når man er to, er tærte god mad til 2 dage

Indrømmet, tærte hører til blandt mine favoritretter. Dels kan man variere fyldet  på så mange måder, dels er den god til at strække over to dage, hvis man kun er to. Og tærterester egner sig også fortrinligt til madpakken. Hel sund er den nok ikke, men dejen kan gøres grovere og fyldet mindre fedt og det hjælper. Dagens variation blev med broccoli og hamburgerryg.


Broccolitærte med hamburgerryg
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
100 g hvedemel
100 g grahamsmel
1 tsk salt
2 spsk cremefraiche
75 g smør
evt. lidt koldt vand
200 g broccoli
200 g kogt hamburgerryg
3 æg
1 dl cremefraiche
1 stor tsk. sennep
muskatnød
salt, peber
100 g revet ost
Først laves dejen. De to slags mel blandes med salt og smørret smuldres heri. Jeg bruger, som altid, min foodprocessor – det er nemt og hurtigt. Tilsæt cremefraiche og evt. lidt koldt vand, hvis dejen ikke rigtig vil hænge sammen. Lad dejen hvile en halv time i køleskabet. Broccolien skylles og dryppes godt af. Deles i små buketter. Den fineste del af stokken kan også bruges, skær den i små tern. Hamburgerryggen  skæres i små tern. Æggene piskes med cremefraiche, sennep og krydderier. Bag tærtebunden 10 minutter ved 200 grader. Så kommes fyldet i. Start med 50 g revet ost på bunden. Derefter fordeles kødtern og broccoli ud over bunden og æggemassen hældes over. Slut af med de sidste 50 g revet ost. Bages 25 minutter ved 200 grader. Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar