En ny slags farsbrød blev afprøvet og godkendt
I den oprindelig opskrift, som jeg fandt på www.vildmedmad.dk, kaldes det en bacon-rulle, men om det er en rulle eller et farsbrød er vel
egentlig underordnet. Det smagte i hvert fald godt. Og resterne egner sig fortrinligt
til pålæg til madpakken, hvis man ikke får spist op. ”Den glade Murer” var til
middag og også hos ham faldt retten i god smag.
(3 personer)
1 æg
salt, peber
salvie
2 spsk rasp
½ løg
3 soltørrede tomater
Broccolien skylles og deles i buketter. Den fine del af
stokken skæres ud i små tern. Det hele gives et hurtigt opkog i letsaltet vand.
Drypper af og afkøles. Farsen røres med mælk, æg, rasp, krydderier, fintrevet
løg og finthakkede soltørrede tomater. Farsen smøres ud på et stykke bagepapir.
Den kogte broccoli samt osten, som er skåret i små tern, fordeles på midten.
Derefter rulles farsen sammen til et farsbrød, der lægges i et smurt ildfast
fad. Baconskiverne halveres på midten og lægges over farsbrødet indtil det er
dækket af bacon. Farsbrødet bages i ovnen ved 180 grader i en time. Skæres i skiver
og serveres. Som tilbehør fik vi kartofler og sovs samt en spidskålssalat.
Note: Som nævnt brugte jeg ”Cremeblå klosterkrone” til
opskriften. Ifølge den oprindelige opskrift skulle der bruges roquefort. Det
vil jeg nok gøre næste gang, for at give mere smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar