Jeg kan egentlig godt lide lammekød…
…men det er ikke noget, vi får så tit. For nylig var der
tilbud på lammefars i det lokale supermarked og så måtte det være på tide at
prøve en gang lammefrikadeller. Og de blev også rigtig gode. Jeg krydrede dem
med en færdigblandet krydderblanding specielt til lammekød, som jeg var faldet
over i Rema. Krydderiblandingen kommer fra firmaet naturalia og den indeholder:
hvid peber, koriander, persille, sort peber, salvie, mynte, dild og hvidløg
samt sennepsfrø. Faktisk en rigtig udmærket blanding synes jeg. Som tilbehør
lavede jeg bulgur med spinat og ovnbagte rødbeder – det sidste er jeg ret vild
med.
Lammefrikadeller med spinatbulgur og ovnbagte rødbeder
Ovnbagte rødbeder:
(2 personer)
1 fed hvidløg
timian
salt, peber
Lammefrikadeller:
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
1 løg
2 spsk. hvedemel
lammekrydderi fra firmaet naturalia
Spinat bulgur
(2 personer)
1½ dl fuldkornsbulgur
salt
1 par spsk. cremefraiche eller flødeost
Start med de ovnbagte rødbeder. Skræl rødbederne, skær dem i
tynde skiver og læg dem i et lille ildfast fad i lag med hvidløg og krydderier
imellem. Mælk/fløde og bouillon hældes over inden fadet sættes i ovnen ved 200
grader i ca. en time.
Til lammefrikadellerne røres farsen med revet løg, mælk og
mel samt krydderi. Jeg tror, at jeg kom ca. 2 spsk. krydderi i blandingen.
Formes til frikadeller og steges på panden i olie eller oliemargarine.
Til spinatbulguren optøs spinaten i en gryde med lidt
letsaltet vand. Bulguren kommes i kogende vand og der slukkes for varmen, når
vandet koger igen. Lad gryden stå ca. 20 minutter. Spinaten tilsættes sammen
med cremefraiche og krydres evt. yderligere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar